5 речей які можна зробити з стебел марихуани
Створивши коноплю в допомогу стражденному людству, Джа не замишляв нічого зайвого. Всі частини рослини йдуть в справу, якщо вміти їх готувати. Навіть непотрібні, на перший погляд, стебла перетворюються в витончені ласощі для душі і тіла. П'ять простих рецептів допоможуть вам грамотно розправитися з неліквідами і позбавити планету від зайвого сміття.
Увага! Магазин DuDa не пропагує, не заохочує і не виправдовує вживання, поширення і виготовлення наркотиків. Стаття розміщена в ознайомлювальних цілях: важливо мати актуальні уявлення про всю різноманітність канна-продуктів і їх дії, щоб успішно протистояти спокусам або, принаймні, експериментувати усвідомлено.
1. Конопляний чай зі стебел
Курити сухе стебло конопель-сумнівне задоволення: активних речовин мало, зате смол, клітковини і хлорофілу в надлишку, так що навіть найміцніші легені перший час будуть в ауті. Смак у зілля своєрідний, а приходу не дочекатися. Але якщо набереться достатньо стебел, з них вийде чудовий чай для довгих зимових вечорів. Однак, перш ніж заварювати напій, що бадьорить, сировину потрібно пролікувати, інакше мізерні запаси діючих речовин в стеблах залишаться недоступні для організму.
Головний психоактивний компонент канабісу-тетрагідроканнабінол (ТГК) в рослинній сировині, як правило, присутній у вигляді тетрагідроканнабінолової кислоти і не вступає в контакт з рецепторами, що відповідають за психоделічні ефекти. Для переходу ТГК в біоактивну форму застосовується декарбоксилізація-руйнування карбоксильних груп за допомогою видалення вуглекислого газу в процесі термічної обробки канабісу.
Чай з коноплями
У домашніх умовах матеріал проліковують в духовці при температурі близько 110 градусів. На повноцінне декарбоксилювання зазвичай витрачається 30-60 хвилин; ступінь готовності визначають по зміні забарвлення стебел з яскраво-зеленого на золотисто-коричневий.
Поки рослинні субстанції загоряють в духовій шафі, налийте в каструлю півлітра води, додайте столову ложку кокосового масла і поставте на вогонь. Подрібніть підсушені стебла і відправте їх у воду, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і млоїте суміш протягом 7-10 хвилин, постійно перемішуючи. Рівень випаровування рідини співвідноситься з міцністю напою; експериментуючи з термінами витримки суміші, можна підібрати оптимальну концентрацію продукту.
Готовий чай з конопель проціджують через сито або марлю і заварюють 7-8 хвилин. За смаком додають цукор, мед, вершки, цитрусову цедру, пахучі трави, спеції, висушені фрукти і ягоди. Різноманітні добавки пом'якшують гіркоту хлорофілу і грубуватий присмак целюлози, облагороджують специфічний аромат і насичують напій вітамінами. Растаманське чаювання обіцяє яскраві враження і оздоровчий ефект в якості бонусу!
2. Масло конопель
Правильно приготоване канна-масло не зіпсує не те що кашу, але і будь-яке інше блюдо. Магія конопляних стебел перетворює розсадник холестерину в універсальну біодобавку для поліпшення енергетичного обміну. ТГК і велика частина канабіноїдів добре розчиняється в жирах і мобілізує ресурси організму на прискорену утилізацію ліпідів, тому за ситну трапезу не доведеться розплачуватися зайвими складками на талії. Що важливо, рецепт канна масла простий і не вимагає особливих кулінарних навичок.
Конопляна олія
- Налийте в каструлю води і розтопіть в ній шматок вершкового масла, не доводячи до кипіння.
- Коли масло повністю розчиниться, засипте в каструлю подрібнені стебла і листя конопель так, щоб зелена маса плавала у воді, не осідаючи.
- Млоїте суміш на повільному вогні 2-3 години і дайте трохи охолонути.
- Теплу суміш процідіть в глибоку посудину, потім приберіть ємність в холодильник і дайте відстоятися.
Ароматне золотисто-зелене каннамасло застигає на поверхні суцільним твердим шаром, так що ви без праці зберете його ложкою або ножиком. Готове ласощі мажуть на хліб, додають в тісто, соуси і смузі, заряджаючи позитивом нудні дієтичні страви.
Читайте також: Огляд Magical Butter Machine MB2E
3. Приготування чараса
Не тільки растамани знають толк в коноплярстві: в Індії склалася власна культура споживання дарів Джа для здобуття просвітлення, що налічує сотні, а то й тисячі років – достатній термін, щоб придумати свій власний спосіб утилізації рослинних відходів.
Як готують чарас?
Спостережні індуси примітили, що діючі речовини в стеблах розподілені нерівномірно. Нечисленні трихоми розташовуються головним чином в поверхневому шарі стебла; якщо зішкребти шкірку, можна добути кристали марихуани з відносно невеликою кількістю клітковини. Продукт, отриманий шляхом перетирання нарізаних стебел конопель, називається чарасом. До слова, це один з найдавніших концентратів канабісу в історії людства, який також називають гашишем для бідних.
Свіжі конопляні стебла нарізають короткими паличками і прокручують між долонь. Через деякий час шкіру покриє тонкий шар смоли, яку струшують з рук на чистий аркуш паперу або піддон. Потім смолу скачують в гранули і кульки, цілком придатні для куріння і випарювання.
Спочатку вихід буде невеликим, але якщо запастися терпінням і перетерти багато-багато зелені, вийде вельми важкий шмат забористого буро-зеленого продукту, якого вистачить на кілька сесій. Приготування чараса схоже медитації-разом зі стеблами перетираються в прах надокучливі турботи і тривоги, що заглушають Шепіт вічності.
Читайте також: Які бувають концентрати канабісу
4. Морожений Кіф
Кіф, або кристали канабісу-найміцніший концентрат в славному сімействі дарів Джа. Золотистий пилок, повністю очищений від рослинних домішок, зарядить косяк богатирською міццю, а в поєднанні з рідкими екстрактами для випарювання і зовсім понесе в космос. Декарбоксильований Кіф з марихуани використовують при випіканні канна-кейків і в якості оригінальної приправи до салатів, супів та інших страв. Кристали, призначені в їжу, проліковують в духовій шафі при температурі 140-150 градусів протягом 5-7 хвилин.
Кіф
Зазвичай царське ласощі отримують шляхом перетирання смолистих шишок в гріндері з дрібним ситом, а інші умільці пристосувалися добувати Кіф з стебла за допомогою виморожування. Подрібнену зелену масу поміщають в пластиковий пакет з міцною застібкою або в герметичний силіконовий контейнер. Під дією низьких температур Дорогоцінна смола кристалізується на поверхні стебел, залишається тільки струсити кристали з рослини і зібрати пилок з дна. Трясти доведеться енергійно, тому стебла повинні розташовуватися досить вільно і безперешкодно переміщатися всередині ємності.
5. Конопляне молоко-бханг і манага
Багато в чому в Індії придумали ще один передовий метод переробки малоцінного рослинної сировини в сильнодіючий концентрат – приготування психоактивного ритуального напою з молока і канабісу. В індуїстських обрядових практиках екстракт, отриманий в результаті кип'ятіння зеленої маси в молоці, називають бханг Лассі і підносять в дар грізному богу Шиві, а на стоунерському сленгу він іменується «манага».
Конопляне молоко
Дегустація "манагі" в ашрамі-єдина можливість випробувати психоделічний досвід в сучасній Індії, не порушуючи закону. Хоча місцева влада не поспішає з легалізацією канабісу, на розпивання бханга в ході храмових церемоній заборони не поширюються, а в святкові дні священний напій канабісу подають у багатьох ресторанах.
Однак нема чого Вирушати в паломництво, щоб долучитися до містерій Шиви. Приготувати конопляне молоко в домашніх умовах набагато легше, ніж гашишне масло або каніфоль. Дрібно нарізану сировину навіть не потрібно декарбоксилювати-температура кипіння молока перевищує 100 градусів. До того ж зелена маса нудиться на вогні не менше години, а то і двох, так що всі психотропні речовини встигнуть активуватися. Щоб жорсткі стебла розварилися швидше, киньте в каструлю дрібку соди для розм'якшення луб'яних волокон.
Оскільки ТГК добре розчиняється в молочному жирі, вибирайте молоко пожирніше або додайте в суміш скибочку вершкового масла або злегка розведені вершки. Молочний цукор також сприяє засвоєнню канабіноїдів, тому для посилення ефекту використовують згущене молоко.
Так що не поспішайте викидати стебла, що залишилися після збору врожаю – їх чекає велике майбутнє, а вас – слава великого кулінара. І все-таки не втрачайте голови, віддаючись дослідницькому азарту: будь-яке сильне засіб добре лише в помірних дозах.